Wij bezorgen jouw bestelling gratis thuis in Nederland en (op aanvraag) België. Actuele bezorgtijd: 3 - 5 weken. Je mag een meubel ook kosteloos thuis bezichtigen!

Zichtbare kwaliteit

Onze tuintafels zijn uniek en onderscheidend. En voor een eerlijke prijs. Kom hier alles te weten over de keuzes die wij maken bij het ontwerpen en vervaardigen (constructie) van onze tuintafels...

Het begint met hout :-)

Hoe vaak zie je een (mooie) tuintafel voorbij komen voor een zeer lage prijs? Is dit voor jou doorslaggevend? Kies voor een van onze tuintafels als levensduur en uitstraling belangrijker zijn dan prijs. Dit zie je terug in het ontwerp en de constructie van onze tuintafels. Geen snelle constructie, maar duurzaam en doordacht. Geen onbehandeld hout om op kosten te besparen, maar een optimale bescherming tegen weer en wind. Nagenoeg onderhoudsvrij. Voor een eerlijke prijs!

Met passie vervaardigde meubels van hoge kwaliteit. Dit begint natuurlijk bij de selectie van het hout. Elk model tuintafel kan worden gemaakt van eikenhout, steigerhout en Douglas hout!

Europees eikenhout vs steigerhout

Onze passie ligt bij het gebruik van eikenhout. Duurzaam hout met karakter! We maken gebruik van geschaafd en gedroogd Europees eikenhout met de hoge kwaliteitsnormering Rustiek/AB. We selecteren streng op de kwaliteit van elke plank en de aanwezigheid van noesten en zwakheden in het hout.

Steigerhout is door velen geliefd vanwege de stoere uitstraling van het hout. Bijkomend voordeel is natuurlijk de lagere kostprijs. Ondanks de lagere duurzaamheidsklasse van het hout zijn onze tafels van steigerhout van hoge kwaliteit en lange levensduur.

Lees verder over de verschillende kenmerken van eikenhout, steigerhout en Douglas hout...

Kwaliteit van het hout

We maken tuintafels van eikenhout, steigerhout en Douglas hout

Kies je houtsoort

Al onze modellen tuintafels kunnen worden gemaakt van steigerhout, Douglas hout en natuurlijk van ons favoriete eikenhout. Zie je een ontwerp op onze website maar wil je deze in een van de andere houtsoorten waar wij mee werken? Stuur ons snel een bericht.

De kwaliteit van het hout

Wij maken gebruik van duurzaam hout waarbij de kwaliteit van elke plank door onze meubelmakers wordt gecontroleerd. Alleen hout waar wij van overtuigd zijn wordt gebruikt.

Het hout wat door ons wordt gebruikt is altijd kunstmatig, ovengedroogd. Dit betekent dat het hout in een droogkamer in het juiste klimaat wordt gedroogd tot een vochtpercentage zodat het hout minder gevoelig is voor krimp en uitzetting. In de volksmond wordt dit "meubelhout" genoemd.

Het hout wordt na droging geschaafd naar de juiste dikte van de planken. Wij besparen niet op het maken van tuintafels door consessies te doen op de inkoop van het hout!

 

Duurzaamheid en levensduur

Hout heeft een bepaalde duurzaamheid en levensduur in buitentoepassingen. Wij geven graag een toelichting...

Wat betekent de duurzaamheidsklasse van hout?

Hout wordt ingedeeld in een bepaalde classificatie / duurzaamheidsklasse. De duurzaamheidsklasse zegt iets over de levensduur en kwaliteit van het hout in buitentoepassingen en de natuurlijke bescherming tegen bacteriën en schimmels bij direct contact met de grond.

  • Europees eikenhout: duurzaamheidsklasse 2 - levensduur onbehandeld 15 - 25 jaar
  • Douglas hout: duurzaamheidsklasse 3 - levensduur onbehandeld 10 - 15 jaar
  • Steigerhout: duurzaamheidsklasse 4 - levensduur onbehandeld 5 - 10 jaar

De werkelijke levensduur van hout in buitentoepassingen is natuurlijk te beïnvloeden door het hout te behandelen. Zo kiezen wij ervoor om alle meubels en tafels buiten te behandelen met een hoogwaardige olie-beits. Hierdoor is het hout optimaal beschermt tegen bacteriën en schimmels en het intreden van vocht.

Welke invloed heeft de duurzaamheidsklasse op de levensduur van onze tuinmeubels- en tafels?

Eigenlijk geen! Het is niet zo dat een tafel in klasse 4 binnen 5 - 10 jaar niet meer mooi of bruikbaar is. Hoezo dan? Ten eerste worden onze tafels behandeld met een olie-beits waardoor bacteriën en schimmels het hout niet meer kunnen aantasten. Door de olie-beits treedt vocht ook niet meer door tot de kern van het hout.

Een ander belangrijk argument: Onze meubels staan nooit in direct contact met de grond! Logisch want het gaat om een tafel(blad). Maar ook de tafelpoten van massief hout staan altijd op stelpootjes (minimaal 15mm van de grond). Het hout kan voldoende luchten en heeft het geen last van intrekkend vocht.

Lijmen vs schroeven

Onze tafels hebben een doordachte constructie en wij geven de voorkeur aan verlijmen ipv schroeven.

Een tuintafel waarbij de constructie bestaat uit het verbinden van planken door middel van schroeven is niet constructief. Het kan nog zo mooi en goedkoop zijn maar levert op termijn problemen op in de kwaliteit van de verbinding en stabiliteit van de tafel. Een schroefverbinding is minder duurzaam door het krimpen en uitzetten van hout.

De constructie van onze tuintafels bestaat in de basis uit het verlijmen van planken met een waterbestendige lijm. Waar nodig wordt de lijmconstructie ondersteunt met schroeven / (bij voorkeur) met bouten.

Een doordachte en duurzame constructie

Een mooi ontwerp. Een lange levensduur. De beste materialelen. En een duurzame constructie.
Resultaat: een tuintafel waar je écht jarenlang plezier van beleefd.

Ontwerp vs constructie

We zijn creatief in het ontwerpen van een nieuw model tafel. Altijd in ons achterhoofd dat de constructie belangrijk is. Zo niet, het belangrijkst. We willen namelijk een duurzame tafel waar je lang plezier van beleefd. Ongeacht of de tafel wordt gemaakt van het goedkopere steigerhout of het duurzame eikenhout!

Dit betekent dat we in elk ontwerp rekening houden met de werking van het hout. We bedenken hoe een duurzame constructie ontstaat door planken te verbinden met een waterbestendige lijm en/of met het gebruik van bouten en/of pen-verbindingen. De basis van elke constructie bestaat uit deze verbindingen. Daarna pas bedenken we welke (lijm)verbinding extra wordt ondersteund door het gebruik van schroeven.

Onze
kenmerken

Gratis thuisbezorgd en gemonteerd
Thuis bezichtigen zonder aankoopverplichting
Geen aanbetaling, betalen bij levering
Ophalen in Den Bosch met 5% korting
Advies nodig? Neem contact op
Unieke meubelontwerpen
Met de hand vervaardigd

Meubels met korting

Informeer naar onze korting voor...

Horecatafels
Kantinetafels
Vergadertafels
Maatwerk meubels voor bedrijven

Unieke tuintafels van eikenhout - steigerhout - douglas hout

Wij bezorgen jouw tuintafel van eikenhout, Douglas hout of steigerhout gratis in heel Nederland en (op aanvraag) in België. Actuele bezorgtijd: 3 - 5 weken.

 

 

Quattro Design meubels

T. 06- 4156 1982   |   E. info@quattrodesign.nl

©2023 | Quattro Design meubels | KvK nr.: 655 88940 | BTW nr.: NL001698809 B29

Altijd bereikbaar voor vragen over meubels :-)

Je kunt ons telefonisch bereiken of het contactformulier invullen met vragen over onze collectie meubels of een product op de pagina Inspiratie. Wij maken graag een object op maat.

Wij kijken uit naar jouw vragen!

Groeten,
Igor, Werner en Jurgen

 

06- 4156 1982
info@quattrodesign.nl